Kategorier
Ukategorisert

Europacup-fest i Sparebanken Sør Amfi!

Vi teller ned dager! 5 dager til søndag, 5 dager til enda en håndballkamp. Denne gangen Europacup. Er det noen som enda ikke har fått med seg dette? Da kan vi med stor glede og stolthet fortelle at ØIF Arendal skal spille returkamp mot det franske topplaget, HBC Nantes. Laget som senest mai 2018 spilte finale i Final Four i Champions Leauge.

Det var ikke mange som trodde at lille ØIF Arendal skulle tukte håndballstorheten i Nantes egen arena, med 6000 tilskuere ringside. Håndballprofilen Espen Lie Hansen regnet med ett 10-målstap, Elverumstrener Apelgren mente at om ØIF Arendal spilte på sitt ypperste kunne de komme unna med ett 6-målstap og det ville være ett godt resultat. ØIF Arendal entret Palais des Sports de Beaulieu uten frykt og med troa på at de kunne gi Nantes kamp, og kamp ble det! ØIF Arendal ledet store deler av kampen og det tok Nantes 40 minutter å komme ajour, ytterlige 5 minutter for å gå i ledelse. Det ble tilslutt 1-målstap, ett resultat som blir lagt merke til i hele Europa og nå kommer Nantes til lille Arendal.

En av hovedpersonene for dette resultatet er André Bergsholm Kristensen. WOW, for en spiller og person han er. 19 år og en førstekeeper mange kunne drømme om! Vi har tatt en snakk med vår unge sisteskanse.

Aller først, hvordan var det å spille foran 6000 franske og  drøye 20 norske supportere?

– Vanvittig kult! Det var en opplevelse som jeg kommer til å huske i lang tid framover. Samtidig var det kult å se at noen fra Arendal også hadde tatt turen.

Hvordan er det å være 19 år og bli kastet inn i rollen som førstekeeper?

– Gøy og lærerikt. Føler jeg blir bedre og bedre, samtidig som jeg støter på nye utfordringer som jeg lærer masse av. Det gøyeste med håndball er jo å spille kamper, så jeg trives veldig godt med mye spilletid.

Etter en litt trøblete start på sesongen for hele laget har vi nå fått oppleve storspill i kamp etter kamp. Har storformen kommet for å bli?

– Den har definitivt kommet for å bli. Vi er i bra form, og det ser bra ut på trening. Vi har en bra bredde, og mange som kan være med å bidra for å opprettholde formen.

Hva betyr det for dere spillere at drøye 20 supportere tok turen til Nantes?

– Selvfølgelig stort at folk tar turen for å støtte oss. Det hjelper for å gi det lille ekstra, samt få den ekstra troen på at vi kunne gjøre en skalp.

Noen tanker om returoppgjøret, hva må til for å vinne? 

– Vi må stå bra bakover, slik at vi kan få noen enkle mål. Mens vi må være kyniske i angrep.

Hva kan vi supportere gjøre?

– Lage så mye lyd som mulig mens dere heier oss frem. Farge hallen i Arendals farger ?

Kjære alle Sørlendinger! Gjør som André sier, møt opp i Sparebanken Sør Amfi klokken 17.00 i Rødt og Sort. Dette blir stort, og en opplevelse du sent vil glemme.

Billetter kjøpes HER!

Foto: Jan Espen Thorvildsen