Om Svermen

Svermen ble grunnlagt mai 2008, etter at ØIF Arendal satt seg som mål og spille i øverste liga, nå kalt GRUNDIGliga, fra september 2009, noe de greide! Vi var bare noen få venner som heiet og jublet i Nedeneshallen, og reiste på en og annen bortekamp! Det ble fort enighet om at dette må utvides skal vi kalle oss en supporterklubb. Så fra å være en liten og sammenspleiset vennegjeng med supportertrøyer har Svermen utviklet seg og vokst. Vi er idag Norges største supporterklubb innen herrehåndball, og vokser stadig.

Svermen har en hovedoppgave som også er nedfelt i våre statutter, nemlig å STØTTE ØIF Arendal på alle kamper – borte som hjemme!

Vi er en inkluderende supportergjeng hvor alle blir godt tatt vare på og vi er etter hvert kjent for våre hyggelige supporterturer 🙂 Disse turene i buss inneholder mye latter, kake/boller (alltid hjemmelagede) og kaffe – brus til barna inkl Jørn. Vi startet også opp med vinlotteri som idag er blitt et meget populært lotteri hvor det er masse premier, så vi har alltid 7-8 vinnere med i bussen! Vi mottar gaver/premier fra Svermenmedlemmer og andre venner av ØIF som vil bidra til at vi reiser på disse bortekampene! Pengene fra lotteriet går uavkortet til neste reise, slik at vi kan sponse deltakerne. Sigurd er vår faste utmerkede sjåfør, men han jobber dessverre skift så av og til må vi ha «fremmede» sjåfører, men det går ikke ut over stemningen i bussen!

Vi hadde en 5 års periode med Leif Gautestad som trener og som satte umåtelig stor pris på våre «tjenester» og han skrøt jevnlig av at vi var den 8. spilleren i viktige kamper! Viktig at vi synes og høres på tribunen, og vi har til stadighet utvidet det repertoaret. Men et KRAV om å bli enda bedre kom når Marinko (dagens trener) kom til Arendal. Svermens første møte med Marinko var videokveld i Sør Amfi med «Balkantilstander» på tribunen – denne gang vist på storskjerm, og SLIK ville Marinko ha det i fremtiden. Jeg som leder kunne ikke love noe, da vi hadde med litt reserverte Sørlendinger å gjøre, men vi gjør så godt vi kan og jammen har det tatt seg opp etterhvert.

Idag besitter vi 8 trommer av forskjellig størrelse, 75 fløyter med forskjellig lyd og ikke minst 300 herlige supportere som gir alt i hver kamp! Det morsomme er at Svermen er om mulig enda galere på bortekamper (og da bare 40-50 stk i snitt). Vi får jevnlig skryt av Marinko, men han blir aldri helt fornøyd. Vi MÅ ha mer støy og liv, sier han ofte til meg. Siste hjemmekamp hvor vi inviterte 80 asylsøkergutter fra Englegaard og Hove, ble det «Balkantilstander» så til og med Marinko var fornøyd! Så her skal det være på hver kamp var hans budskap!

Men støy er todelt fordi det er også endel mennesker som reagerer på all støyen i Sør Amfi og velger å holde seg borte fra kamper. Det er jo veldig synd og jeg får stadig noen henvendelser ift dette, men som jeg alltid svarer – jeg er supporterleder og gjør som klubben, treneren og spillerne ønsker og det er MASSE støy og liv på kampene!

For å nå målet om å delta med så mange som mulig på alle borte- og hjemmekamper jobber vi hele tiden også med inntektssiden. Vi har fortsatt endel supporterutstyr (sokker, svettebånd, kortstokker, flasker og mat bokser) som skal selges, men vi har sluttet med klær utenom T-skjortene som følger med medlemskapet. Lotteriet har jeg nevnt, men nå skal vi prøve å få med oss masse støttemedlemmer som gir Svermen sitt bidrag på 100.- kr/år og knytter seg ikke til andre ting enn det. Håper at det kan bli et inntektsgivende løft, slik at vi kan få med enda flere på bortekamper, som ofte koster så mye at noen holder seg hjemme av økonomiske grunner. Vi jobber for at de som LYST skal få anledning til å være med og prisene skal skvises!!

Har DU lyst å være med på denne moroa er du bare et klikk unna.

 

Styret i Svermen

svermen-jornLeder:
Jørn Holmestrand
E-post: jorn@oifarendal.no
Tlf: 482 36 212

 

svermen-kariNestleder:
Kari Sunde
E-post: kari.sunde@yahoo.no
Tlf: 954 49 538

 

svermen-hegeStyremedlem:
Hege Sandblost
E-post: hsandblost@gmail.com
Tlf: 976 33 881

 

svermen-per-egilStyremedlem:
Per Egil Westin
E-post: peggywestin@outlook.com
Tlf: 926 87 592

 

svermen-benteVaramedlem:
Bente Christensen
E-post: benrchri@online.no
Tlf: 920 24 147