Kategorier
Ukategorisert

André gleder seg til sluttspill!

I 9 sesonger var han til stor frustrasjon for oss ØIF Arendal supportere! Han skapte grå hår på oss og han var mildt sagt ingen favoritt på Svermen-tribunen nettopp fordi han var ekstremt dyktig? I august 2018 kom nyheten, André Lindbo har signert og er på vei til Arendal og vi var nok mange som brukte noen dager på å la det synke inn… Han pøser inn mål for ØIF og topper scoringslisten sammen med Sondre, og det er noe spesielt når han setter fart, setter ballen i mål og eksploderer i feiring??? Sist søndag var han med på å felle Elverum i en vanvittig spennende serieavslutning og kunne få gullmedaljen rundt halsen i Terningen Arena?❤️?❤️
Vi har tatt en prat med André før alvoret starter igjen.

Hei André. Aller først GRATULERER som seriemester!
Nå har du spilt for ØIF Arendal i en sesong, hvordan har det vært? Tanker om klubb, supportere, engasjement i byen osv…

Hei? Tusen takk for det, det var rått!
Det er jo uten tvil en klubb som vil opp og frem, og som jobber beinhardt hver eneste dag for å bli bedre. Og det er også en klubb med ambisjoner om å ta tronen for å bli det beste laget i landet, og det trigger jo meg. Jeg hater jo å tape, så det å få være her i ØIF hvor vi kjemper om titler og gull betyr mye for meg. Det er ingen tvil om at vi spillerne, trenerene eller støtteapparat setter umenneskelig stor pris på supporterne og engasjementet i denne byen. Uten hjelp fra sponsorer og folk i byen hadde vi aldri hatt den spillergruppen vi har nå, og heller ikke seriegullet rundt halsen. Men det gjelder like så mye supporterne våres og Svermen! Vi er sjanseløse i de viktigste kampene uten dem og de gir oss ett ekstra nivå, ett ekstra gir å krige med, så TUSEN TAKK for det!

Seriegullet er sikret, hvordan ser du på sjansene i sluttspillet?

Seriegullet er sikret, men det betyr også at det er historie. Vi har nå posisjonert oss veldig bra inn mot sluttspillet, og vi vet at vi vil ha hjemmebane fordel hvis det drar seg ut maks i alle «finalene». Men det skal ikke være noen hvilepute, og vi vet at det er beinhard konkurranse om den siste og feteste tittelen! Vi har mulighet til å gå hele veien, men vi er nødt til å være så disiplinerte å ta en kamp om gangen. Det er vinn eller forsvinn nå, og i første serie så er det Nærbø som kommer til å kjempe med «blod, snott og tårer» for å slå oss ut. Og det blir absolutt ingen enkel oppgave. De har vist en god form, spesielt etter jul og har masse selvtillit. Så er det opp til oss å analysere dem, prøve å finne løsninger og gå ut på banen i 100!

For oss supportere var det en vanvittig eksplosjon i glede i Terningen sist søndag, hvordan opplevde du det?

Det var selvsagt veldig gøy å vinne gull i terningen. Og med min nye klubb. Men hvis man ser bort i fra meg personlig så syntes jeg det egentlig var mer gøy å se at de som har kjempet og kriget for det gullet i så mange år her i Arendal, endelig fikk det igjen. Sånn som spesielt Sondre og Eirik, som de siste årene har tatt opp «arven» etter de gamle ringrevene som f.eks Andre Jørgensen og Sven-Erik Medhus. Sondre og Eirik har jo blitt de som skal dra ØIF videre og da var det vanvittig kult at de fikk det gullet, syntes jeg!

Hvor viktig blir supportere/tilskuere i fasen vi går inn i nå?

Det er ingen tvil om at supporterne og tilskuerne blir alfa omega nå i sluttspillet. De vil alltid være det for oss, men ekstra nå i sluttspillet hvor vi spiller om en mulig Champions League plass! Etter alle mine år i Elverum håndball, så er jeg blitt bortskjemt med ett vanvittig bra publikum og supportere og jeg har vært med og opplevd at de har løftet oss flere hakk og gjort en dårlig kamp til en veldig god kamp. Derfor så er det også gøy å komme hit til ØIF hvor det er nesten helt likt og man kjenner at vi har en ekstra spiller på tribunen. Nå må vi bare få til det siste lille steget, full hall og full engasjement, så er det helt PERFEKT!

Hva kan vi gjøre for å bli enda bedre ringside?

Det er vanskelig for meg å svare på hva dere kan gjøre for å bli enda bedre ringside, men jeg må snakke av personlige erfaringer og jeg elsker at det er mye lyd. Piping, trommer, at det heies og tuter. Hele sulamitten. Det digger jeg, men så er vi ikke alle like. Det må passe for alle, og jeg syntes det er ekstremt bra allerede. Også må jeg si det at det var veldig kult når vi hadde en del fotballsupportere som var i hallen på ett par kamper! De lagde mye liv og stemning!

Nå begynner det kuleste med sesongen; JEG GLEDER MEG!

Foto: Jan Espen Thorvildsen