Kategorier
Nytt fra Svermen

Integrering i hverdagen

Svermen skaper glede både PÅ og UTENFOR banen! Vi inviterte 80 asylsøkerbarn til håndballkamp i Sør Amfi.

Vi i Svermen tok initiativ og inviterte 40 EMA (enslig mindreårig asylsøker) fra Englegaard (Tvedestrand) og 40 EMA fra Hove (Arendal) for å være med på ØIF sin hjemmekamp mot Kolstad den 1.11.2015. Det var stor entusiasme blant de ansatte når ideen ble sådd, og det viste seg at dette var noe guttene også virkelig kunne tenke seg. Arendal Turbil v/ Per Ivar Jørgensen og Tvedestrand Maxitaxi v/Jørgen Paulsen ville gjerne bidra ved å hente og bringe guttene i hver sin buss! Svermen T-skjorter ble betalt av Norengros (vår sponsor), 90 billetter (inkl følge) fikk vi av klubben, Arendals bryggeri gav oss 4 kasser julebrus og noe flinke svermere (Kari, Bente, Anita og Heidi) bakte tilsammen 200 boller, og vips så var festen et faktum!

Det var en forventningsfull gjeng med asylsøkere som entret Sør Amfi denne søndag ettermiddagen, og når vi hadde lagt ut 20 flagg og 20 fløyter på setene deres var moroa igang. Vi plasserte 40 av guttene på hver side av den «vanlige» svermengjengen og gjett om det ble liv! Svermensangen som vi synger når gutta er på vei i garderoben ble bokstavelig talt blåst av banen av ivrige nye supportere hvor ikke alt var synkronisert, men mamma mia så gøy!

Det ble en spennende kamp som ØIF til slutt vant med 2 mål (24-22) og de fikk denne kvelden ekstra god støtte fra tribunen av 80 gutter med klappere, blåser og flagg som hev seg ut i heiingen med stor begeistring og entusiasme! Etter kampen snakket jeg med Marinko som endelig var fornøyd med «Balkantilstander» på tribunen!

Vi må nok vurdere å gjenta denne suksessen både fordi det betyr mye for de stakkars guttene som trenger litt oppmuntring i hverdagen, men faktisk også for laget som får ekstra drahjelp i en vanskelig kamp!